Décembre 2021 - Doumé

De feestdagen komen eraan en we hopen dat we die op een of andere manier met onze naasten kunnen vieren. Hoe dan ook willen veel mensen gezond en lekker eten, met een voorkeur voor home made-gerechten. Hier vindt u twee recepten voor lichte desserts met een feestelijk tintje, gemakkelijk te maken en aan te passen aan het aantal gasten of de omstandigheden. 

Rode vruchten met champagne

fruits_rouges_champagne

Rode vruchten, bijzonder rijk aan antioxidanten, kunnen heel goed worden
ingevroren. Dit dessert, licht verteerbaar en aanzienlijk minder calorierijk dan
taart of kerstgebak, past perfect bij feestjes.

Ingrediënten voor vier personen

  • 450 g diepgevroren rood fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen, enz.)
  • 200 g coulis van rood fruit, vers of diepgevroren
  • Een paar muntblaadjes
  • Een halve citroen
  • 30 cl champagne of schuimwijn (prosecco, spumante, cava, enz.)
  • 1l sorbet van rood fruit (aardbei of framboos)

Bereiding

  • Was de muntblaadjes en hak ze fijn. Ontdooi de coulis als deze bevroren is.
  • Meng de nog bevroren rode vruchten met de coulis, het citroensap en de gehakte munt. Bewaar in de koelkast tot vlak voor het opdienen.
  • Verdeel de fruitbereiding in glazen naar keuze, leg er een bolletje sorbet in en garneer met de champagne.

 

Lichte cheesecake met bosbessen

cheesecake-leger-myrtilles


Ingrediënten voor vier personen

  • 200 gr suiker
  • 4 el poedersuiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 potje verse kaas, type Philadelphia
  • 3 eiwitten
  • 15 cl heel koude verse room
  • 200 g boudoirkoekjes
  • 2 kopjes blauwe bessen (het hele jaar door vers te koop)
  • 1 kopje siroop (suiker en water, agavesiroop, bosbessenlikeur aangelengd met water ... naar smaak)

Bereiding
(30 min, minstens zes uur laten rusten)

  • Verwarm de bosbessen in een pannetje met een beetje water en de poedersuiker. Meng alles tot een saus om er de gelatineblaadjes aan toe te voegen (volgens de instructies van de fabrikant).
  • Doop de koekjes in de siroop (bereid naar uw smaak, min of meer alcoholisch, min of meer zoet, enz.) en plaats ze op de bodem van een cakevorm.
  • Maak een meringue met de eiwitten en de poedersuiker: klop ze stijf en voeg geleidelijk aan de suiker toe.
  • Klop de room (die heel koud moet zijn voor meer stijfheid) tot slagroom.
  • Maak de kaas romig, voeg de bosbessensaus toe en meng goed. Voeg dan beetje bij beetje voorzichtig de eiwitten en de slagroom toe.
  • Giet dit mengsel over de koekjes en laat minimaal zes uur afkoelen in de koelkast.
  • Versier voor het serveren met de rest van de bosbessen.
Curated Tags

Onze publicaties