Recepten én informatie
Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Nederlands Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Op de website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding tijdens en na de behandeling van kanker.
Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Nederlands Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Op de website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding tijdens en na de behandeling van kanker.
Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Nederlands Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Op de website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding tijdens en na de behandeling van kanker.
Na de diagnose kanker stellen mensen hun diëtist of arts vaak de vraag: wat kan ik zelf doen om mijn behandeling te ondersteunen en de kans op genezing te verbeteren? Speciaal voor mensen met kanker zijn er aanbevelingen voor een gezonde voeding waarmee u alle belangrijke voedingstoffen binnenkrijgt. https://www.voedingenkankerinfo.nl/aanbevelingen/
Daarnaast vindt u op de website ook informatie over de invloed van voedingsmiddelen op geneesmiddelen, over supplementen, over bijwerkingen en klachten en over hoe de juiste voeding of het laten staan van bepaalde producten soms kan helpen.
De antwoorden op alle mogelijke vragen zijn geformuleerd op basis van de beschikbare wetenschappelijke literatuur uit de voedingswetenschap. “Op basis van de professionele kennis en ervaring van oncologie diëtisten en voedingsdeskundigen wordt een ‘vertaalslag’ gemaakt en vragen beantwoord. Vooral als er voedingsklachten zijn die het eten niet gemakkelijk maken, zijn concrete adviezen en tips op basis van de combinatie van wetenschap en praktijkervaring beschikbaar”, aldus de initiatiefnemers.
U vindt er een schat aan informatie en tips zoals:
Verder ook heel wat recepten (avondmaaltijden, bijgerechten, hartige gerechten, lunch, nagerechten, ontbijt, tussendoortjes, voorgerechten en zoete gerechten) en een verduidelijkende begrippenlijst: van antioxidanten tot obstipatie en vrije radicalen.
Daarnaast kunt u zich ook inschrijven voor een nieuwsbrief of zelf een vraag stellen.
In samenwerking met het Prinses Máxima Centrum beantwoordt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de meest gestelde vragen over voeding en kinderkanker. Kan ik de weerstand van mijn kind met kanker verbeteren? Hoeveel eiwit heeft mijn kind met kanker nodig? Zijn E-nummers slecht voor mijn kind? Hoeveel moet mijn kind drinken? Mijn kind heeft kapotte en pijnlijke slijmvliezen, wat kan ik doen?
Alle antwoorden en voedingstips voor het omgaan met veelvoorkomende klachten zoals misselijkheid, diarree en een verminderde eetlust vindt u op voeding.prinsesmaximacentrum.nl. De voorlichting is uitsluitend bedoeld als algemene informatie over voeding bij kinderkanker. Voor persoonlijk advies moet een kinderdiëtist gespecialiseerd in oncologie worden geraadpleegd.
Ingrediënten:
4 stuks vrije uitloop eieren
1 tl gembersiroop
2 el volle yoghurt
4 el Parmezaanse kaas krullen of rasp
12 pecannoten
2 gedroogde abrikozen
20 gram tuinkers
Peper en zout uit de molen
Bereiding:
Laat de eieren in kokend water zakken voor 8 minuten. Laat ze daarna in koud water afkoelen.
Droog de eieren met keukenpapier en halveer over de lengte. Haal de dooiers eruit.
Prak de dooiers met een vork en voeg de yoghurt toe.
Voeg de gembersiroop, peper en zout toe en meng.
Snijd de abrikozen in 4.
Breek de pecannoten in stukken.
Schep de mix in de eiwitten en garneer met Parmezaanse kaas, abrikoos en pecannoten.
Leg op een bord en bestrooi met tuinkers
Ingrediënten:
30 ml water
60 gram kristalsuiker
90 gram bosbessen
360 gram Griekse yoghurt
60 gram kokosklapper of gemalen kokos
25 gram honing
Bereidingswijze:
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Kook het water en de suiker tot een siroop. Giet deze over de blauwe bessen en laat afkoelen.
Roer de yoghurt los en meng de siroop met de bessen en de honing erdoorheen.
Schenk het mengsel in het bakblik, en strooi het kokosschaafsel over het yoghurtmengsel.
Dek het af en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
Neem de frozen yoghurt uit de vriezer en snijd deze in blokken.
Tip
Wikkel de blokken in bakpapier en bewaar in een afgesloten bak in de vriezer.
De honing kan ook weggelaten worden, doe er dan 10 gram extra suiker bij.