Weldoende specerijen op het menu!
Recepten: een kruidig en gezond menu
Recepten: een kruidig en gezond menu
Specerijen, zoals kurkuma of gember, staan bekend om hun positieve eigenschappen voor de gezondheid, vooral als ze regelmatig worden geconsumeerd. Maar we hebben niet altijd de gewoonte om exotische kruiden te gebruiken in onze dagelijkse keuken.
Doumé nodigt u uit om aan de slag te gaan met een eenvoudig menu voor twee personen.
Ingrediënten (voor twee personen – 110 kcal/pers)
1 koffielepels olijfolie
1 kleine ajuin, grof gehakt
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 cm gember, fijn geraspt
1 koffielepels kurkuma
150 gram wortels in stukken
5 dl groentebouillon
1 soeplepel citroensap
4 koffielepels kokosmelk
2 snufjes sesamzaadjes of zonnebloempitten
Ingrediënten (voor 2 personen- 237 kcal/pers)
300 gram kabeljauwfilets
4 soeplepels griesmeel (middelfijn)
2 koffielepels kurkuma
2 teentjes look
2 takjes platte peterselie
2 eieren
peper en zout
Saus:
3 soeplepels olijfolie
1 koffielepelt kurkuma
½ koffielepel paprika
1 glas water
het sap van twee citroenen
Ingrediënten (pour 2 personen – 117 kcal/pers)
50cl natuur sojamelk
2 soeplepels gembersiroop
1 afgestreken soeplepel kurkuma in poedervorm
1 theelepel gemalen kaneel
2 snufjes gemalen peper