Creatief koken
Zeg het met brood!
Zeg het met brood!
Zeg het met brood! Het enige wat u nodig hebt, is een handvol kruiden en enkele groenten om een zelfgemaakt focacciabrood te personaliseren. Het is eens wat anders dan een boeket bloemen, een fles wijn of pralines!
Voor zes personen Voorbereiding: 30 min + twee keer 30 minuten laten rusten |
Verdun de droge gist in een grote kom met een beetje water en voeg de bloem toe met een zeef en daarna de olijfolie, het water en het zout. Meng en kneed tot een homogeen deeg dat nog een beetje zacht is maar niet meer kleeft.
Laat het deeg rusten in een kom bedekt met een vochtige handdoek, en zet het 30 tot 40 minuten in de oven op 40°C om het te laten rijzen. Het deeg moet in omvang verdubbelen.
Maak het deeg plat om de lucht te laten ontsnappen en herhaal dat gedurende 10 minuten voordat u het deeg nog 30 minuten laat rusten. Verwarm intussen de oven voor op 200°C en bereid de versiering voor: pel de tomaten en maak er bloemblaadjes van, snijd de ui, paprika en wortel in ringen.
Rol het deeg uit met een deegroller tot de afmetingen van een grote rechthoekige -ingevette- ovenschaal. Prik gaatjes en motiefjes in het deeg en bestrooi met fleur de sel voordat u uw 'kunstwerk' maakt door van uw takjes, blaadjes en groentjes een boeket of een tuintje te maken. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en bak 20 tot 25 minuten in de oven.