Groenten: waarom niet op de barbecue of à la plancha?
Om gezonde voeding leuker en lekkerder te maken
Om gezonde voeding leuker en lekkerder te maken
De zomerperiode is vaak synoniem voor barbecueën met familie of vrienden. Maar waarom niet blijven genieten van het plezier van grillen om gezond eten een feestelijke dimensie te geven? Hier vindt u alvast twee groenterecepten om het zomergevoel te verlengen.
Voor 4 personen:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten à la plancha
< 300 Cal/portie
Ingrediënten:
Tijmbloemen zijn de bloesems van planten van het Thymus geslacht. In culinaire termen zijn wat tijmbloemen wordt genoemd niets anders dan tijmblaadjes, gedroogd en ontdaan van de stengels.
Bereiding:
Verwarm de plancha die u eerst insmeert met olie. Was de courgette en snij ze, zonder ze te schillen, in dikke plakken. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bak ze tien minuten. Draai ze halverwege de baktijd om. Bestrooi ze tijdens het bakken met tijmbloemen. Breng op het einde van het bakken op smaak met een beetje zout en peper. Leg ze in een serveerschaal. Gril vervolgens snel de pijnboompitten op een hoek van de bakplaat (30 seconden is genoeg) en verdeel ze over de courgetten. Besprenkel met balsamicosiroop en een royale eetlepel olijfolie. Dien onmiddellijk op.
Voor zes personen:
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 minuten op de barbecue
< 300 Cal/portie
Ingrediënten :
Bereiding:
Was de groenten (aubergines, courgetten en tomaten). Snijd de uiteinden van de aubergines en courgetten af en verwijder de steeltjes van de tomaten. Pel de uien. Snijd al deze ingrediënten in dunne plakjes. Pel de knoflookteentjes en plet ze met een stamper in een vijzel. Besprenkel met olijfolie, voeg een beetje mosterd toe en de geplette tijm- en rozemarijnblaadjes. Kruid met peper en zout. Meng alles met een vork en pas eventueel de hoeveelheid van bepaalde ingrediënten (olijfolie, mosterd) aan naar eigen smaak. Bestrijk de groenten aan beide kanten met deze bereiding en leg ze in de hoge stand op de barbecuegrill. Bak ze ongeveer tien minuten, voeg dan een laagje olijfolie toe en draai alle groenten om. Ga door met bakken tot de groenten gaar, en zacht zijn. Onmiddellijk opdienen.