Twee eenvoudige, maar geweldige recepten!
Twee ongewone recepten: confituur van tomaten en een croustade met lente-ui.
Twee ongewone recepten: confituur van tomaten en een croustade met lente-ui.
Er zijn duizenden recepten met jonge verse uien of tomaten, twee heel populaire voedingsmiddelen. Maar wij bieden u twee originele recepten aan om u, uw naasten of uw gasten te verrassen en te verwennen.
Redactie: Doumé
Ingrediënten (voor 1 potje – 146 kcal)
1 kg tomaten
40 gram boter
1 theelepel kaneel
50 gram agavesiroop (Belgisch alternatief: Luikse siroop)
2 eetlepels sesamzaadjes
We denken er niet altijd aan, maar in feite zijn tomaten fruit! Je kan er dus ook een klassieke zoete confituur van maken!
Deze confituur past perfect bij aperitiefhapjes, maar ook bij gerechten met vis, vlees, pasta of puur!
T2 Croustade met lente-ui
Ingrediënten (4 personen – 400 kcal)
300 g bloem (bij voorkeur volkorenbloem)
190 ml kokend water
6 soeplepels sesamolie
120 gram (een mooi bosje) lente-ui
Fleur de sel (een soort zeezout)
Voeg geleidelijk het kokende water toe aan de bloem tot een homogeen en plakkerig deeg is verkregen. Kneed het deeg tot het niet meer kleeft (ongeveer 10 minuten met de hand).
Snij het brood in vieren en geniet ervan, bij het aperitief of als bijgerecht.
Naar Prof. D. Khayat et C. Khayat, La cuisine anticancer, éd Odile Jacob, 2016 ISBN: 987-2-7381-3375-5.