Twee originele recepten
Anders koken met seizoensgroenten
Anders koken met seizoensgroenten
Bieten en broccoli zijn groenten die ook in België lokaal worden gecultiveerd en verkocht worden. Maar veel mensen zijn niet echt dol op de klassieke bereidingen met bieten of broccoli. MHML geeft u twee recepten die gezonde voeding en een originele keuken combineren.
Doumé
Ingrediënten (voor vier personen – 500 kcal)
Deeg:
180 gr bloem
10 gr maanzaad
100 gr boter
1 eigeel
½ theelepel zout
Vulling:
150 gr sjalotten
1 eetlepel olijfolie
1 klontje boter
500 gr gekookte bieten
2 eieren
70 ml melk
200 ml light room
120 gr verse geitenkaas
bieslook, peterselie, zout, peper
Ingrediënten (voor vier personen – 315 kcal)
350 g broccoli (roosjes)
1 teentje knoflook
80 gr pijnboompitten
40 gr Parmezaanse kaas
10 gr verse basilicum
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
Eet de pesto met pasta, als dipsaus of op een toastje. U kunt de pesto ook invriezen.